Αλέξης Σαββόπουλος

Παίρνει το παιχνίδι πάνω του ο Καρυπίδης

Πλέον από εδώ και πέρα ο χρονικός ορίζοντας των εξελίξεων αρχίζει να παίρνει πιο συγκεκριμένη μορφή.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Το παιχνίδι του Άρη στο Φιλώτα την περασμένη Κυριακή θα περνούσε γρήγορα στην κιτρινόμαυρη λήθη αν δεν επέλεγε να κάνει την επανεμφάνισή του σε αυτό μετά από περίπου δυο μήνες ο Θόδωρος Καρυπίδης. Ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, απορροφημένος από τις επαγγελματικές του ασχολίες και τις συμφωνίες που επιδιώκει να κλείσει για τους άλλους τομείς με τους οποίους δραστηριοποιείται πέραν του ποδοσφαίρου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με κάποιες από αυτές (βλέπε σούπερ μάρκετ κτλ), είχε αφήσει… παραπονεμένο το ποδοσφαιρικό τμήμα και ειδικά τους παίκτες με τους οποίους είχε να τα… πει αρκετό καιρό.

Διάστημα στο οποίο ακούνε δεξιά και αριστερά διάφορα για το αν ο Άρης θα θεμελιώσει το δικαίωμά του να συστήσει ΠΑΕ και να αγωνιστεί κανονικά στη Football League, με λογικό επακόλουθο να δημιουργείται και μια ανησυχία, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς ακολούθησαν τον Θόδωρο Καρυπίδη στη Γ΄ Εθνική με στόχο σε δυο χρόνια να παίζουν στη Σούπερ Λιγκ. Πήραν δηλαδή ένα επαγγελματικό ρίσκο, πέρα από το γεγονός ότι η πλειοψηφία τους κέρδισε και ένα παχυλό συμβόλαιο για τα δεδομένα της ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Η αίσθηση που δημιουργήθηκε από την παρουσία του ισχυρού άνδρα του ποδοσφαιρικού τμήματος και τα όσα είπε, είναι ότι παίρνει την μπάλα των εξελίξεων σχεδόν αποκλειστικά στο δικό του γήπεδο. Βγαίνει μπροστά και καθησυχάζει τους παίκτες και δια αντανακλάσεως και τον κόσμο του Άρη για μια ακόμη φορά, ότι έχει πάρει όλες τις διαβεβαιώσεις που πρέπει, έχει κάνει όλες τις επαφές που πρέπει να γίνουν στην Αθήνα, ώστε τη στιγμή που ο ερασιτέχνης θα πάει στο ΓΕΜΗ και θα ζητήσει να πάρει ΑΦΜ η νέα εταιρία που θα συσταθεί δεν θα παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα (βλέπε ΕΕΑ). Μάλιστα, στο σημείο αυτό, παρουσιάστηκε και μια μικρή διαφωνία με τον Α.Σ στο κομμάτι των χειρισμών που όμως ξεπεράστηκε γρήγορα.

Πλέον από εδώ και πέρα ο χρονικός ορίζοντας των εξελίξεων αρχίζει να παίρνει πιο συγκεκριμένη μορφή. Με τη λήξη του πρωταθλήματος (15 Μαΐου) Ο ερασιτέχνης θα κάνει τη ΓΣ στην οποία θα αποφασιστεί η σύσταση της νέας ΠΑΕ και το ύψος του ΜΚ της νέας εταιρίας και από το σημείο εκείνο και έπειτα η μπάλα περνάει στο γήπεδο του Θόδωρου Καρυπίδη βάσει και των όσων έχει υπογράψει στο μνημόνιο με τον ερασιτέχνη.

Από τη στιγμή που η εκκαθάριση δεν προλαβαίνει να ολοκληρωθεί, θα χρειαστεί να αποδειχθούν στην πράξη τα λεγόμενά του και να πάρει άδεια η νέα ΠΑΕ ώστε από εκεί και πέρα να περάσει και ο ίδιος στο δεύτερο σκέλος του πλάνου που έχει για τον Άρη. Αυτό που έχει αρχικό στόχο, του χρόνου τέτοια εποχή οι κίτρινοι να επιστρέφουν στη Σούπερ Λίγκ. Πλάνο που προϋποθέτει ασφαλώς κεφάλαιο (τουλάχιστον 1,5εκ ευρώ), μεταγραφές, οργάνωση της ΠΑΕ, στελέχωση, εμπορική εκμετάλλευση του brand name που λέγεται Άρης και γενικότερα στήσιμο του οικοδομήματος από τα θεμέλια μετά την απαξίωση των τελευταίων ετών.

Υ.Γ Η αίτηση υπαγωγής που κατέθεσε η εταιρία του Θόδωρου Καρυπίδη στο «οικείο» στους αρειανούς άρθρο 99 θα επηρεάσει τον Άρη μόνο εφόσον αποδειχθεί ότι δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στον ίδιο και οικονομικό πλάνο που έχει για τον Άρη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x